

10*RECEPT = SMIDIGT
Enkelt att förbereda dagen innan. Enkelt att laga samma dag. Enkelt att laga till många. Enkelt att göra snyggt och gott.
SKAPA NYA RÄTTER MED ALLT I ETT BLECK
5 BASER - 152 MILJONER RECEPT
Kockarna Johan Liljegren och Mattias Sjöblom har en enkel matfilosofi. De vill att Sveriges alla kockar ska kunna mätta många magar på ett smidigt, gott och snyggt sätt. Därför har de utvecklat en allt i ett bleck-modell med 5 baser – kolhydrater, protein, tillbehör, sås och topping – som enligt dom själva går att kombinera till 152 miljoner recept. Du kan i princip laga all sorts mat som du själv vill, från husman till pytt i bleck.
Werner & werner?
Kolla filmerna där Johan och Mattias förklarar hur de tänker…


Kolhydrater

Protein
Lägg till kött, kyckling, fisk eller vegetariskt

Tillbehör
Lägg på grönsaker eller valfritt tillbehör.

Sås
Laga din favoritsås som du vet gör succé hos
gästerna.

Topping
Piffa med valfri färsk krydda eller garnityr.
Voilá!
Falafel / Grönsakspytt / Palsternacka / Örtsås / Örter
MATEN LAGAR SIG SJÄLV
Mätta många magar på ett och samma bleck. Snabblagade recept. Få förberedelser, mer tid till annat och lite svinn.
Lammfärsmedaljonger / fyra gryn / grillad paprika & bönor/ skysås/ persilja & rostad lök
PROTEIN EFTER HUMÖR & KLIMATTÄNK
Tanken med konceptet är att du enkelt ska kunna byta ut kött, fågel eller fisk mot smarriga vegetariska alternativ såsom Falafel, Vegobullar eller Pulled Vego. Och många gäster vill dra ner på kött för att få i sig sin dagliga dos, så välj protein efter humör och klimat.
Köttbullar / POTATISPYTT / GRÄDDSÅS / ÄRTOR & LINGON
LADDA NER alla RECEPTEN HÄR

HJÄLP?
Vill du att vi kommer ut till dig eller vill du gå all in på konceptet och behöver hjälp med print? KONTAKTA VÅRA SÄLJARE HÄR